In een uniek concert bundelen het Montiverdi Kamerkoor Utrecht en de Konrad Koselleck Big Band samen met Vincent Bijlo en Fay Lovsky / Ellen ten Damme hun krachten om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Indringende koormuziek uit die tijd van componisten als Elgar en Ravel ontmoet de vroegere Jazzbandmuziek, nieuwe composities wisselen af met oorlogsklassiekers. Dit alles wordt doorweven met unieke tijdsdocumenten zoals frontbrieven en oorlogsdagboeken, die door Vincent Bijlo in een hedendaagse context worden geplaatst. Relevante muziek op relevante locaties: het Vredespaleis uit 1913, dat deze oorlog graag had willen maar niet kon voorkomen en Huis Doorn, het asiel van de Duitse Kaiser, de medeaanstichter van de oorlog.

Op 10 november vindt het concert om 20 uur plaats in het Auditorium van het Vredespaleis. Inloop vanaf 19:15 uur. Tickets kosten EUR 17.50 pp. Toegang tot het terrein is enkel mogelijk met een geldig ID bewijs. Houd rekening met een wachtrij voor de Security.

Wilt u ook aanwezig zijn bij de Conferentie over het einde van de Eerste Wereldoorlog die overdag plaatsvindt, boek dan een WOI-arrangement. U krijgt dan tussen de Conferentie en het concert een diner inclusief een glas wijn aangeboden in ons restaurant. Kosten van dit arrangement bedragen EUR 85 pp. Toegang tot het terrein is enkel mogelijk met een geldig ID bewijs.

Op 11 november om 16 uur kunt u het concert bijwonen in de Maartenskerk te Doorn. De Maartenskerk is gelegen naast Huis Doorn, dat sinds 2014 een ‘Eerste Wereldoorlog plaats van herinnering is’. EUR 17,50 pp.

BOEK HIER UW TICKET

Librarian's choice

Relevant PPL-keywords for further research

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *