Vacature: Juridisch-Wetenschappelijk Bibliotheekmedewerker (28 uur)

Het Vredespaleis huisvest het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties (ICJ) en het Permanent Hof van Arbitrage (PCA) – die werken aan Vrede door Recht – , alsmede de Haagse Academie voor Internationaal Recht. De Carnegie Stichting is eigenaar van het Vredespaleis: het wereldwijde icoon van Vrede door Recht. De Carnegie Stichting ondersteunt bovengenoemde instellingen en beheert de Bibliotheek van het Vredespaleis.

De Carnegie Stichting zoekt voor de Bibliotheek van het Vredespaleis een jurist (28 uur), voor klassieke bibliotheektaken maar meer i.h.b. voor de (door)ontwikkeling van de digitale bibliotheek met digitale juridische bronnen (ebooks, e-journals). Als gevolg van steeds verdergaande technologische ontwikkelingen worden juridisch onderzoek en onderwijs steeds meer gedigitaliseerd. Dit strekt zich ook uit tot het werk van rechters en arbiters bij het ICJ en het PCA.

Wereldwijd zijn bibliotheken bezig om hun ondersteunende rol opnieuw vorm te geven: resultaatgerichte dienstverlening door flexibel anticiperen op veranderende vakspecialistische documentaire behoefte (met klassieke en digitale bibliotheekcollecties). Goede informatievoorziening over en het stimuleren van optimaal gebruik van de bibliotheekdiensten wordt steeds belangrijker: informeren, adviseren en ondersteunen van juridisch-wetenschappelijke informatievoorziening, -verwerking en communicatie.


De functie
De werkzaamheden zijn onder meer:

 • het vakinhoudelijk metadateren van nieuwe boeken, tijdschriften en elektronische informatie;
 • verzorgen van het dienstenaanbod van de digitale bibliotheek, bijv. door met een vlotte pen te bloggen en door content editing;
 • het beleidsmatig bijdragen aan de kennisopbouw van de bibliotheek, o.a. door deel te nemen aan digitale bibliotheek projecten o.g.v. behoeften van gebruikers;
 • proactief (nieuwe) diensten en producten (door)ontwikkelen;
 • overige algemene ondersteunende werkzaamheden, o.m. t.b.v. de ‘front-office’.


Profiel
Wij zoeken een flexibele collega die servicegericht is en zelfstandig kan werken, een communicatieve, analytische, resultaatgerichte netwerker en teamspeler met goede adviesvaardigheden en aantoonbare vaardigheid in het overbrengen en delen van kennis.


Functie-eisen:
Energieke jurist (in het bezit van een juridische Bachelor én Master), specialisatie internationaal publiekrecht, internationaal privaatrecht of rechtsvergelijking;

 • creatief, organisatievermogen, digital savvy;
 • gevoel voor proactieve communicatie, PR, creëren van digitale content;
 • wetenschappelijke bibliotheek-ervaring, praktische kennis van metadatering en kennis van bibliotheeksystemen zijn gewenst;
 • actieve kennis van Engels en Frans is vereist, passieve kennis van Duits en Spaans is van groot belang, andere talenkennis een pré. (Kennis van Nederlands – voertaal in de bibliotheek – is een ‘must’.)


Wat biedt de Carnegie Stichting?
Werken bij de Carnegie Stichting betekent een waardevolle bijdrage leveren in een historische context. Verder bieden wij:

 • Een unieke werkomgeving, goed bereikbaar met het OV;
 • Een 28-urige werkweek en een bij de functie passende beloning, in schaal 10 op basis van functiewaardering van de CAO-Rijk;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die staan beschreven in een eigen Personeels-handboek, w.o. een eindejaarsuitkering (8,3% bruto van het jaarsalaris) en een vakantie-uitkering van (8%).


Sollicitatieprocedure:
Voor meer informatie over de functie en werkzaamheden kunt u contact opnemen met Michel Wesseling (Manager Bibliotheek): 06-53362067.

Interesse? Stuur dan uw sollicitatie met motivatie en CV naar vacature@peacepalace.org t.a.v. Anita van der Lek (personeelsfunctionaris). Bij onderwerp graag vermelden ‘sollicitatie Juridisch Wetenschappelijk Medewerker’.

De selectieprocedure bestaat uit een aantal gespreksrondes.


Wanneer het aantal reacties zeer groot is, ontvangt u alleen bericht als wij u graag willen uitnodigen voor een gesprek.