Vacature: Product Owner Digitale Bibliotheek

Vredespaleis / Carnegie Stichting

In het Vredespaleis zijn het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en het Permanent Hof van Arbitrage gevestigd, alsmede de Haagse Academie voor Internationaal Recht. De Carnegie Stichting is eigenaar van het Vredespaleis: het wereldwijde icoon van Vrede
door Recht. De Carnegie Stichting ondersteunt bovengenoemde instellingen en beheert de Bibliotheek van het Vredespaleis. 

 Voor de Bibliotheek van het Vredespaleis zoekt de Carnegie Stichting per direct  

Product Owner Digitale Bibliotheek (36 uur) 

De Bibliotheek van het Vredespaleis 

De Bibliotheek van het Vredespaleis legt zich toe op Internationaal Recht en op internationale en diplomatieke geschiedenis (van conflictgebieden). De voornaamste doelgroepen zijn het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Strafhof, de Hoge Raad en de Haagse Academie voor Internationaal Recht. De bibliotheek is een van de meest prestigieuze bibliotheken op haar vakgebied en wordt door juristen, wetenschappers en studenten uit de hele wereld geraadpleegd.

Product Owner Digitale Bibliotheek

De Digitale Bibliotheek vormt het hart van de dienstverlening en collecties van de Bibliotheek van het Vredespaleis. De Product Owner Digitale Bibliotheek evalueert continu de kwaliteit van de bibliotheek-diensten, innoveert en bouwt de dienstverlening verder uit. Als product Owner herken je ontwikkelingen op het gebied van informatiebeheer en -voorziening, kunstmatige intelligentie en het gebruik van (linked open) data. Je bent in staat om deze te vertalen naar de behoeftes van onze doelgroep en daarmee de bedrijfsvoerings- en dienstverleningsprocessen te verbeteren. De Digitale Bibliotheek is gebaseerd op standaard softwarecomponenten met enkele specifiek voor het Vredespaleis ontwikkelde onderdelen.  

De digitale infrastructuur van de bibliotheek bestaat uit: 

 • Een cloud based bibliotheek managementsysteem (WMS van OCLC). 
 • Een cloud based beheersysteem voor digitale content van de bibliotheek. (Content DM van OCLC).
 • Een website (in Drupal), de digitale bibliotheek, waarin ook zoeken en vinden is geïntegreerd, zowel van fysieke als van digitale content of publicaties. 

De Product Owner draagt zorg voor een omgeving die indien mogelijk geheel is gebaseerd op standaardcomponenten. Als product Owner ben je opdrachtgever aan externe partijen en leid je projecten op het gebied van verdere innovaties. 

Functie-eisen: 

 • HBO+/academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van data management
 • ervaring met (wetenschappelijk) bibliotheekwerk heeft voorkeur; 
 • kennis van en ervaring met het BiSL procesmodel of vergelijkbaar; 
 • kennis van en ervaring met verschillende manieren van projectmatig werken, w.o. Agile, Prince2; 
 • enkele jaren ervaring als projectleider, functioneel beheerder of soortgelijke functie bij voorkeur in een (wetenschappelijke) bibliotheekomgeving; kennis en ervaring in het opereren in een diplomatieke (internationale) setting; 
 • goede beheersing van de Engelse taal; 
 • adviesvaardigheid; 
 • ruime kennis van en ervaring met digitale infrastructuren, bij voorkeur van bibliotheken, mogelijk ook kennis van en ervaring met de hierboven genoemde systemen en software, dan wel:  aantoonbaar het vermogen om zich deze kennis snel eigen te maken. Bij voorkeur ook kennis van en ervaring met e-learning software. 

De werkgever biedt:

Een absoluut unieke en inspirerende werkomgeving, in een internationaal zeer gerenommeerde Bibliotheek, goed bereikbaar met het OV. 

 • Een 36-urige werkweek en een bij de functie met passende beloning, in schaal 11 max:
  € 5343,27 bruto per maand op basis van de functiewaardering van de CAO Rijk. 
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering (8,3% bruto van het jaarsalaris). 

Meer informatie: 

Heb je vragen over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Karin Lodder (Manager Bibliotheek) Carnegie Stichting /Vredespaleis per e-mail: karin.lodder@peacepalace.org 

Solliciteren: 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel solliciteer dan uiterlijk vóór 20 augustus 2022 door je Nederlandstalige CV en motivatiebrief te mailen naar vacature@peacepalace.org t.a.v. Anita van der Lek (Personeelsfunctionaris). Bij onderwerp graag vermelden “Vacature Product Owner Digitale Bibliotheek”. 

De selectieprocedure bestaat uit 3 gesprekken. Een integriteitsonderzoek en assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
De  selectiegesprekken zullen in week 34 t/m 36 plaatsvinden.


Wanneer het aantal reacties zeer groot is, ontvangt u alleen bericht als wij u graag willen uitnodigen voor een gesprek.